Ukraine opfordrer til boykot af internationale virksomheder

Foto: Shutterstock.

Virksomheder, der fortsætter med at have forretning i Rusland, finansierer direkte Moskvas “krigsforbrydelser og folkedrab mod Ukraine,” sagde Kyiv.

 

Ukraine opfordrede mandag til en boykot af forskellige internationale virksomheder, der opererer i Rusland på trods af krigen mellem de to lande.

“Internationale selskaber, der fortsætter med at operere i Rusland, finansierer direkte russiske krigsforbrydelser og folkedrab på ukrainere. Ifølge et tweet fra det ukrainske udenrigsministerium sagde udenrigsminister Dmitro Kuleba, at deres kunder og partnere gentagne gange opfordrede til en boykot af disse mærker, indtil de ophører med at tjene blodprofitt og trækker sig ud af Rusland.

Tweetet indeholdt billeder med logoer fra forskellige internationale vestlige virksomheder, der siges at fortsætte med at operere i Rusland, herunder Nestle, P&G, Johnson & Johnson, Philips, Siemens, Bayer og Unilever. Også inkluderet var internationale långivere og forsikringsselskaber såsom ING, UniCredit, Aegon, HSBC og Aviva.

Ruslands krig mod Ukraine, som begyndte den 24. februar, har udløst international forargelse, blandt andet fra EU, USA og Storbritannien, og har pålagt Moskva hårde økonomiske sanktioner.

Siden da har store internationale virksomheder som H&M, IKEA, Volkswagen, Nike, Apple, Volvo, Daimler, Netflix, Disney, MSC, Mango og Mærsk besluttet at boykotte Rusland eller indstille driften i landet.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Jonas Hansen

Jonas Hansen

Sportsjournalist ved Newstimes.dk