Ukraine har millionstærk styrke til at kæmpe med vestlige våben

Foto: Shutterstock

Ukraine har ifølge landets forsvarsminister en “millionstærk” styrke til at bekæmpe den russiske præsident Vladimir Putins tropper med vestlige våben.

Oleksii Reznikov, Ukraines forsvarsminister, understregede i et interview med den britiske avis The Times , at mens Volodymyr Zelenskys tropper presser på for at generobre de sydlige territorier fra Rusland, søger landet at bevæbne alle soldater med våben leveret af vestlige allierede.

“Vi er mennesker i den frie verden og med en ægte følelse af retfærdighed og frihed,” sagde Reznikov i interviewet, der blev offentliggjort søndag. “Vi har cirka 700.000 i de væbnede styrker, og når man tilføjer nationalgarden politiet og grænsevagten, er vi omkring en million.”

Reznikov, 56, opfordrede vestlige partnere til at forsyne Ukraine med yderligere våben og militært udstyr i et hurtigere tempo.

“Vi har brug for flere våben hurtigt for at redde vores soldaters liv. Hver dag, vi venter på haubitsere, kan vi miste hundrede soldater,” sagde han.

Den ukrainske præsidentrådgiver og fredsforhandler Mykhailo Podolyak kom med lignende bemærkninger i et Twitter-opslag lørdag, da han navngav tre komponenter, som han siger vil vende udviklingen i Putins krig i Ukraine.

“Vil vi have et vendepunkt i krigen? 3 komponenter… HIMARS til højpræcision rettet mod bagerste baser, logistik,” tweetede han. “Tungt artilleri på frontlinjen tillader matchende antal paritet. APC [pansrede mandskabsvogne] for “gennembrudsnæver”… Med flere værktøjer hurtigere vil vi rense vores land for russerne.”

Ny våbenpakke på 400 mill. dollars

Præsident Joe Biden underskrev fredag ​​en ny våbenpakke på 400 millioner dollars til Ukraine, inklusive fire ekstra højmobilitetsartilleriraketsystemer (HIMARS). USA begyndte at forsyne Ukraine med systemet i juni, efter at Ukraine sagde, at det ikke ville bruge HIMARS til at angribe russisk territorium.

I et separat interview med The Wall Street Journal sagde Reznikov, at Ukraine har et presserende behov for flere forsyninger såsom pansrede køretøjer, droner, kampvogne, ubemandede luftfartøjer og længererækkende våben.

Ukraine søger at generobre territorium, der er gået tabt siden Putin lancerede en fuldskala invasion af landet den 24. februar, sagde han.

“Vi venter på mere udrustning, flere våben fra vores partnere. Vi er nødt til at genopbygge nogle retninger og genopfriske vores befæstninger og planlægge en ny operationel strategi,” sagde Reznikov.

HIMARS har været en “game changer” for Ukraine, sagde han, men tilføjede: “Krigen er grum…Vi har brug for mere. Vi har brug for det hurtigt.”

Rusland fortsætter offensiv

Rusland fortsætter sin offensiv i det østlige Ukraines Donbas , som omfatter Luhansk- og Donetsk-regionerne. Putins styrker øger angrebene på Donetsk-regionen, efter Rusland hævdede at have erobret Luhansk sidste weekend.

Reznikov understregede over for The Times , at Ukraines tilbagetrækninger fra to byer i Luhansk-regionen var taktiske tab for at forhindre troppeofre.

“Vi er sikre på, at anti-Kremlin-koalitionen blev født. Vores partnere i London og Washington DC og andre hovedstæder investerer i os, ikke kun med penge, men deres folks forventninger om, at vi skal få Kreml til at tabe. Vi har at vinde denne krig sammen,” sagde forsvarsministeren.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sara Nielsen

Sara Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk