Tyskland kommer med forslag til nye Rusland-sanktioner

Foto: Shutterstock.

Den tyske regering med kansler Olaf Scholz i spidsen fremlægger nu et forslag til yderligere sanktioner mod Rusland. Blandt andet skal det være forbudt for EU-borgere at indtage nøgleroller i statsejede russiske virksomheder.

 
Det skriver det tyske nyhedsbureau DPA.

Ifølge nyhedsbureauet vil Tyskland også presse på for et globalt loft på priser for olie fra Rusland. Desuden foreslår man et forbud mod at samarbejde med russiske virksomheder inden for atomenergi.

Endvidere forslås det, at det skal være forbudt for russere at købe fast ejendom i EU.

Og flere russere kan herudover vente at få indrejseforbud til EU og få deres midler i EU indefrosset, hvis Tyskland kommer igennem med sine forslag.

EU-landene er allerede blevet enige om, at en ny pakke med sanktioner mod Rusland vil være nødvendig.

Beslutningen kommer, efter at Ruslands præsident Vladimir Putin i en tale i onsdags meddelte, at der skal mobiliseres 300.000 soldater, som skal sendes til Ukraine.

EU-Kommissionen har i weekenden holdt møder med repræsentanter fra de 27 EU-lande om sanktionerne.

Tysklands forslag om et stop for EU-borgere på centrale poster i russiske virksomheder begrundes med, at Rusland længe har forsøgt at få politisk indflydelse i EU med de lukrative stillinger.

Tysklands tidligere forbundskansler Gerhard Schröder havde i årevis en plads i bestyrelsen hos den russiske energigigant Rosneft, men meddelte i maj i år, at han forlader posten på grund af et stigende pres imod ham efter Ruslands invasion af Ukraine.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Per Draker

Per Draker

Ansvarshavende redaktør/Journalist på Newstimes.dk