Truss opgiver at udnævne Romero som finansminister

Foto: Shutterstock.

Den britiske premierminister Liz Truss opgav mandag Antonia Romeo som permanent finansminister.

 

Romeo blev bakket op af Thor af Kwasi Quarteng, og de to blev oprindeligt enige om at hun skulle være den nuværende chef for justitsministeriet, og gik så langt som at nominere hende til rollen i sidste uge.

Det ser ud til, at det har taget en drejning, og at James Bowler er blevet udnævnt til chef for international handel.

Romero, som ikke havde nogen erfaring med finansministeriet, blev set som en “forstyrrer”, der var ligeglad med tidligere finansministers normer og konventioner.

Financial Times rapporterede, at Truss sandsynligvis vil tage den mere sikre vej i betragtning af det kaos, der allerede er forårsaget af forslag til skattenedsættelser, der er ændret for at udelukke de velhavende. skattelettelsen, den største i Storbritannien siden 1970’erne.

Hendes forslag førte til et markant fald i britiske statsobligationer og et dramatisk fald i pundets værdi over for den amerikanske dollar.

Selv den Washington-baserede Internationale Valutafond opfordrer Truss-administrationen til at trække skattelettelser tilbage, da inflationen florerer midt i en leveomkostningskrise. Kwarteng sagde også, at regeringen planlægger at balancere sine finanser inden den 31. oktober, næsten en måned tidligere end oprindeligt planlagt.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Jonas Hansen

Jonas Hansen

Sportsjournalist ved Newstimes.dk