Tour de France-kaos: Klimaaktiviister tænder røgbomber og lænker sig til vej

Foto: Shutterstock.

Miljøgruppen Derniere Renovation påtog sig ansvaret for at afbryde 10. etape af Tour de France, efter at have blokeret ruten og afgivet røgbomber, før de blev fjernet af fransk politi.

 

Tadej Pogacar havde brug for en sidste sprint for at hænge på den gule trøje på en vanvittig dag i Tour de France med traktorredning og demonstranterne, der blokerede ruten.

Da Danmarks Magnus Cort Nielsen vandt etape 10 fra Morzine til Megeve i en foto finish, udslettede udbruddet næsten den regerende mester Pogacars forspring på 8 minutter og 43 sekunder og bragte Tysklands Lennard Kamna i den samlede føring.

Men Pogacars sene træk var nok til at bevare den sagnomspundne maillot jaune med kun 11 sekunder, efter at to af hans UAE Emirates-holdkammerater, George Bennett og Rafal Majka, var blevet testet positiv for Covid.

Bennett blev tvunget til at forlade løbet, men Majka fik lov til at fortsætte, da han blev anset for ikke at være smitsom, hvilket fik Storbritanniens Geraint Thomas til at spøge med, at hans Ineos Grenadiers-tog undgik at følge polakkens hjul.

Udbrydergruppens føring var mere end syv minutter, da demonstranter fra Derniere Renovation-gruppen – som også forstyrrede French Open-semifinalen mellem Casper Ruud og Marin Cilic på Roland Garros – blokerede vejen med røgblus, mens de også lænkede sig sammen om halsen.

Efter at politiet havde slæbt dem til side, genstartede kommissærerne grupperne i henhold til deres tidsforskelle, men udbryderens fordel gik hurtigt op og satte Kamna i berøringsafstand af gult. Han blev kun forhindret af Pogacars desperate bølge op ad den stejle landingsbane ved Megeve.

Det er bemærkelsesværdigt, at Pogacar ikke kørte med sine holdkammerater før den sidste stigning – men indtil hans sene burst så det ud som om, at han socialt havde taget afstand fra førertrøjen.

Pogacar hævdede bagefter, at scenen havde været “ingen stress overhovedet”, men tilføjede: “Det er ikke rart at miste holdkammerater, og jeg var ked af at se George på vej hjem. Jeg håber at overleve de næste par dage, og vi vil blive ved med at kæmpe for sejren.”

Magnus Corts sejr på en udmattende tur på 92 kilometer kronede en vanvittig dag for hans EF Education-EasyPost-hold, som havde set deres bus sidde fast ved etapestarten, hvilket blokerede adgangen for flere andre hold, før den blev befriet af en traktor.

Danskeren, der faldt til jorden i en dynge efter sin dramatiske sejr, gispede: “Det er utroligt – jeg kan ikke tro, hvad der lige skete. Jeg var på grænsen så længe på denne stigning. For min type rytter kan det kan ikke blive større end dette.”

Tidligere bekræftede QuickStep Alpha-Vinyl-chef Patrick Lefevere næsten, at Mark Cavendish ville forlade holdet i slutningen af ​​sæsonen.

Cavendish blev nægtet chancen for at slå den belgiske legende Eddy Merckx’ rekord på 34 etapesejre, da han blev udeladt af QuickStep-truppen til fordel for Fabio Jakobsen, som har vundet en af ​​de første 10 etaper.

Lefevere sagde: “Han vil ikke blive, jeg tror ikke, det er ikke muligt. Det gør ondt i mit hjerte, jeg vil gerne, men på et tidspunkt kommer tiden til at sige tak for alt, hvad han har gjort for holdet, og jeg håber omvendt. Jeg ved, at han gerne vil have to år mere i flokken… men han er ikke en del af vores projekt.”

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sara Nielsen

Sara Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk