To tredjedele af ukrainske flygtninge har til hensigt at blive i værtslandene

Foto: Shutterstock.

FN-undersøgelse viser, at flertallet af mennesker, der flygter fra Ruslands invasion, planlægger at blive boende, indtil fjendtlighederne aftager, og sikkerheden forbedres.

 

Størstedelen af ​​de ukrainske flygtninge, der er flygtet fra den russiske invasion, planlægger at blive i deres værtslande, indtil fjendtlighederne aftager, og sikkerhedssituationen forbedres i deres land, har en ny undersøgelse fra FN’s flygtningeorganisation (UNHCR) fundet.

“65 procent af de adspurgte rapporterede at planlægge at blive i deres nuværende værtsland, og ni procent planlagde at flytte til et andet værtsland inden for den næste måned,” sagde rapporten offentliggjort onsdag.

Resultaterne af undersøgelsen med titlen Lives on Hold: Profiles and Intentions of Refugees from Ukraine, er baseret på interviews med omkring 4.900 ukrainske flygtninge i Tjekkiet, Ungarn, Moldova, Polen, Rumænien og Slovakiet mellem midten af ​​maj og midten af ​​juni 2022.

Alligevel sagde rapporten, at flertallet af deltagerne i undersøgelsen “udtrykte deres håb om at vende tilbage til deres hjem samfund så hurtigt som muligt”, men var bekymrede over “usikkerheden om fremtiden, som påvirkede deres evne til at danne sikre langsigtede planer”.

Ifølge rapporten planlægger omkring 16 procent at vende tilbage til Ukraine i løbet af de kommende to måneder, hvor 15 procent af dem kun planlægger at blive midlertidigt for at besøge familie, få forsyninger eller hjælpe pårørende med at evakuere.

Flygtninges planer varierede alt efter deres oprindelse regioner, deres værtslande og tiden siden deres fordrivelse fra Ukraine.

“En højere andel af flygtninge fra Kiev og områder i vest planlagde at vende tilbage end dem, der ankom fra øst og nord,” sagde rapporten.

Rusland indledte en fuldskala militær invasion af Ukraine den 24. februar, da præsident Vladimir Putin krævede at Kyivs hær skulle nedlægge sine våben. Tirsdag sagde FN’s menneskerettighedskontor, at mere end 5.000 civile var blevet dræbt siden invasionen, men bemærker dog, at det reelle dødstal sandsynligvis var meget højere.

Ifølge UNHCR er mere end 8,7 millioner mennesker flygtet fra Ukraine siden den 24. februar. Mange har søgt tilflugt i nabostaterne. Alene i marts flygtede næsten 3,4 millioner ukrainere fra deres land.

Den seneste – og stadig voksende – optælling havde 4.472.349 mennesker ind i Polen; 786.839 Rumænien; 1.518.394 Rusland; 905.104 Ungarn; 523.707 Moldova; 569.702 Slovakiet; og 16.668 ind i Hviderusland.

De fleste af de ankomne har været kvinder og børn. Alle mænd mellem 18 og 60 år er blevet bedt om at blive i Ukraine for at kæmpe.

Yderligere otte millioner mennesker er også blevet internt fordrevet, ifølge en undersøgelse fra International Organization for Migration offentliggjort tidligere i år.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sara Nielsen

Sara Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk