To jordskælv med en styrke på 5,4 rammer

Foto: Shutterstock.

The Meteorology, Climatology, and Geophysics Agency (BMKG) registrerede to jordskælv med en styrke på 5,4, udløst af forskellige mekanismer, i Floreshavet, East Nusa Tenggara, lørdag eftermiddag.

 

Epicentret for det første jordskælv var lokaliseret på 7,65 grader sydlig bredde og 122,43 grader østlig længde 11 kilometer under Floreshavet, oplyste BMKG’s koordinator for jordskælvs- og tsunami afbødning, Daryono, her lørdag.

I mellemtiden var det andet jordskælv centreret ved 7,57 grader sydlig bredde og 122,45 grader østlig længde, 12 km under havet.

Afstanden mellem epicentrene af det første og andet jordskælv var relativt tæt på omkring 4,2 km, bemærkede han.

De to jordskælv blev kategoriseret som lavvandede, sagde han og tilføjede, at de ikke udløste tsunamier.

“Interessant nok har disse to jordskælv forskellige kildemekanismer. Det første jordskælv havde en slag-slip-mekanisme, men det andet har en trykfejlsmekanisme,” informerede Daryono.

Desuden, da de to jordskælv opstod på grund af forskellige mekanismer og var næsten 1,5 time fra hinanden, sagde han, at han havde mistanke om, at det andet jordskælv skete på grund af den statiske udløsende effekt af det første jordskælv.

“Men ser man på epicentret, er disse to jordskælv ikke placeret i sporet af Flores Back-Arc Thrusting jordskælvs kilden, men snarere mod nord fra den almindeligt kendte kilde,” tilføjede han.

Fra kl. 15.58 lokal tid viste resultaterne af BMKG’s overvågning én efterskælv aktivitet med den største styrke på 4,0 registreret kl. 15:19

Den 14. december 2021 var der registreret et jordskælv med en styrke på 7,4 i Floreshavet.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sara Nielsen

Sara Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk