To coronasvindlere får nedsat straf ved dom i Højesteret

Foto: Shutterstock.

To personer har i en dom ved Højesteret fået mildnet deres straf for svindel med lønkompensation i forbindelse med coronapandemien. Det skriver Ritzau.

 
En af de to mænd blev ved Østre Landsret idømt tre år og seks måneders fængsel. Han havde snydt myndighederne ved at søge om lønkompensation for 17 ansatte i forskellige virksomheder. I virkeligheden fandtes de 17 personer ikke.

Mandens straf blev af Højesteret nedsat til to år, ligesom den tillægsbøde, han var blevet idømt blev nedsat  ved dommen.

I den anden sag slipper den anklagede helt for fængselsstraf. Højesteret idømte han et års fængsel, men gjorde den betinget, forudsat at han udfører 200 timers samfundstjeneste..

Lempelserne af de to mænds dom sker, efter at regeringen sammen med tre partier i slutningen af 2021 ændrede strafferammen for folk, der havde udnyttet situationen under pandemien

Oprindeligt blev det besluttet, at denne type overtrædelse skulle straffes fire gange hårdere end anden økonomisk kriminalitet. Men på grund af pladsmangel i landets fængsler nedsatte man denne skærpelse til at være en fordoblling af straffen i forhold til det normale niveau.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Per Draker

Per Draker

Ansvarshavende redaktør/Journalist på Newstimes.dk