Tidligere medarbejder: Trump beordrede os til at fjerne beviser

Foto: Shuttertock

Trump-ansatte blev ifølge amerikanske medier beordret til at fjerne dokumenter fra Mar-a-Lago, efter at advokater havde modtaget en ransagningskendelse fra FBI.

 

Det afslører en anonym kilde fra FBI nu over for tv-stationen CNN og avisen The Washington Post.

Ifølge The Washington Post fortalte medarbejderen til FBI-agenter, at Trump pålagde sine folk at flytte kasser til hans bopæl, efter at en stævning i maj fra regeringen anmodede om eventuelle resterende klassificerede dokumenter.

FBI skal også være i besiddelse af videoovervågning, der viser ansatte bære kasser ud fra rummet, skriver medierne.

Vidnet nægtede efter sigende først at have håndteret sådanne dokumenter, men skiftede historier i et andet interview med føderale agenter og indrømmede at have håndteret kasser med dokumenter på Trumps foranledning.

Afsløringen er den seneste udvikling i den igangværende efterforskning af den tidligere præsidents behandling af klassificeret materiale, og da rapporten antyder, at Trump instruerede dokumenterne til at blive flyttet, efter at regeringen havde udstedt sin stævning, kunne det understøtte argumenter om, at Trump svigtede eller nægtede at efterkomme regeringens anmodninger om udlevering af dokumenterne.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Lars Nielsen

Lars Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk