Taliban bytter amerikansk fange ud med heroinhandler

Foto: Shutterstock.

Islamabad – En amerikansk civilingeniør, der forsvandt i Afghanistan i 2020, er blevet løsladt af Taliban i bytte for en afghansk narkobaron, der blev idømt livsvarigt fængsel af en amerikansk domstol, har afghanske embedsmænd bekræftet.

 

På en pressekonference sagde Talibans udenrigsminister Amir Khan Muttaki, at udvekslingen af ​​den kendte narkohandler Haji Bashir Noorzai med den amerikanske statsborger Mark Frericks ville finde sted på mandag med en amerikansk delegation i Kabuls internationale lufthavn.

Amerikanske embedsmænd har endnu ikke kommenteret fangeudvekslingen.

Frerichs har længe været mistænkt for at være blevet kidnappet af Haqqanis, et berygtet netværk inden for Taliban, som krævede Nourzais løsladelse. Noorzai ydede økonomisk støtte til Taliban under dets første regeringstid i 1990’erne, men blev hyret af den amerikanske regering som undercover-agent i begyndelsen af ​​2000’erne.

Han blev anholdt for heroinsmugling i USA i 2005 og idømt livsvarigt fængsel.

Efter sin løsladelse blev Nourzai mandag mødt med blomster af Talebans berygtede GDI-efterretningstjeneste i Kabul lufthavn. Derefter talte han ved et tv-arrangement på et luksushotel i byen.
Noorzai har siddet i fængsel i mere end 17 år og sagde, at hans løsladelse ville have været “umulig” uden Talibans indsats.

Han håbede også, at hans løsladelse ville bringe tættere bånd mellem Taliban i Kabul og Washington, som har en lang historie med at tage gidsler i bytte for løsepenge og andre politiske formål.

I juni blev fem briter, tilbageholdt af Taliban i Afghanistan, løsladt.

Samtidig meddelte London, at man ikke ville støtte dem, der søger politisk forandring gennem vold i Afghanistan.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Jonas Hansen

Jonas Hansen

Sportsjournalist ved Newstimes.dk