Taiwan affyrer advarselsskud mod uidentificerede droner

Drone. Foto: Shutterstock.

Taiwan har for første gang affyret advarselsskud for at afvise droner, der flyver over offshore-øer nær Kina.

 

Taiwans forsvarsministerium sagde, at tre droner blev set vende tilbage til det kinesiske fastland.

I de seneste uger har byen Taipei klaget over kinesiske droner, der flyver nær små øer nær det kinesiske fastland.

Spændingerne i Taiwanstrædet er fortsat høje, efter at den amerikanske politiker Nancy Pelosis besøgte Taiwan tidligere på måneden.

Taiwan rapporterede om en stigning i droneangreb efter Pelosis besøg, og Kina lancerede store militærøvelser i en styrkedemonstration.

Præsident Tsai Ing-wen har beskrevet nogle af de dronemissioner, der har oversvømmet militære forposter, som en slags “gråområde”-krigsoperation.

Kinmen Defence Command sagde tirsdag aften, at tre civile droner blev observeret på de tre Kinmen-øer Dadan, Erdan og Shiyu, kun få kilometer fra den kinesiske by Xiamen.

Den tilføjede, at den affyrede advarselsblus, før den skød direkte skud mod de hjemvendte droner. Dronerne nåede endelig tilbage til Xiamen.

Kina har endnu ikke reageret på de seneste rapporter fra Taiwan. Men Beijing afviste tidligere på ugen klager fra øen, som hævdede, at den gentagne gange blev chikaneret af kinesiske droner.

“Kinesiske droner flyver over kinesisk territorium, hvad overrasker dig?”  sagde udenrigsministeriets talsmand Zhao Lijian mandag.

Taiwans udenrigsministerium udtrykte vrede og sagde: “De, der ikke er inviteret, kaldes tyve.”

I midten af ​​august blev droneoptagelser af taiwanske soldater, der kastede sten mod maskiner i et forsøg på at drive dem tilbage, lækket og delt bredt online.

Videoen udløste udbredt latterliggørelse og hån på kinesiske sociale medier.

Præsident Tsai Ing-wen lovede at forbedre øens forsvar. I sidste uge annoncerede regeringen deres rekordstore forsvarsbudget på NT$586,3 milliarder (140 mia. danske kroner).

Onsdag sagde Taiwan også, at det er klar til at “kæmpe tilbage” i fremtiden, hvis kinesiske fly eller skibe trænger ind på dets territorium.

Efter Pelosi’s besøg i begyndelsen af ​​august gennemførte Kina sine hidtil største militærøvelser omkring Taiwan.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Jonas Hansen

Jonas Hansen

Sportsjournalist ved Newstimes.dk