Sydafrikas regering fjerner Covid-19-restriktioner

Slut med mundbind i Sydafrika. Foto: Shutterstock

Sydafrikanerne drog et lettelsens suk, da sundhedsminister Joe Phaahla meddelte, at de ikke længere vil være tvunget til at bære mundbind

I Sydafrika et det ikke længere obligatorisk at bære masker eller have begrænsninger på offentlige forsamlinger, da regeringen har ophævet alle resterende restriktioner, der er pålagt mere end to år på grund af Covid-19-pandemien.

Bevis for vaccination i alle indsejlingshavne vil heller ikke længere være påkrævet.

”Efter at have overvåget den positive retning i mere end tre uger, kom vi til den konklusion, at den maksimale infektion, som vi konkluderede var en begrænset 5. bølge drevet af undervarianter og ikke en ny variant af bekymring, var ved at forsvinde, og at der var ikke længere nogen eminent risiko,” sagde Phaahla onsdag.

Ministeren sagde, at han havde underskrevet notatet i statstidende, der frigiver alle de resterende sundhedsbestemmelser efter National Coronavirus Command Council, som præsident Cyril Ramaphosa havde udgjort i marts 2020, og regeringen godkendte hans anbefaling.

Men Phaahla opfordrede også til, at vaccinationen skulle fortsætte.

”Covid-19-virussen er stadig i vores midte. Vi er bare stærkere end før, især med vaccination, og vi opfordrer dem, der endnu ikke er vaccineret, til at træde frem, og dem, der skal boostere, til også at melde sig, sagde han.

Vaccinationsprogrammet forbliver, men vil nu blive integreret i normale sundhedstjenester, bekræftede Phaahla.

50 % har fået mindst et stik

Phaahla indrømmede, at selv om regeringens mål om at vaccinere 70 procent af den voksne befolkning ikke var blevet nået, sagde Phaahla, at halvdelen af ​​hele befolkningen havde modtaget mindst ét ​​stik.

Han sagde også, at Omicron-varianten, der driver den fjerde bølge, med dens hurtige spredning, der påvirker det højeste antal mennesker på meget kort tid, førte til øget naturlig immunitet, hvilket igen førte til “en meget positiv retning” med fald i daglige tilfælde , hospitalsindlæggelse, positivitetsraten, reproduktionstal og rapporterede dødsfald.

Phaahla bekræftede også, at det første tilfælde af abekopper i Sydafrika var blevet identificeret hos en 30-årig mand fra Johannesburg, som ikke har nogen rejsehistorie, hvilket tydede på, at dette ikke kunne tilskrives at være erhvervet uden for Sydafrika.

“The National Health Laboratory Services gennemfører online efteruddannelse for vores sundhedsarbejdere, så de kan opdage sygdommen, så de nødvendige laboratorietest kan udføres,” sagde Phaahla.

Abekopper er normalt en mild sygdom, der viser sig som blærer på huden. Det er normalt mildt og selvbegrænsende med en dødelighed på 1 pct.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Lars Nielsen

Lars Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk