Sverige skal opfylde Tyrkiets betingelser for NATO-medlemskab

Foto: Shutterstock.

Efter Tyrkiets fortsatte modstand mod Finlands og Sveriges medlemskab af den nordatlantiske traktatorganisation NATO annoncerer Stockholm accepten af ​​Ankaras betingelser for at blive medlem af organisationen.

 

Ifølge RIA Novosti sagde den svenske premierminister Ulf Kristersson, der er i Tyrkiet på et officielt besøg:

“Jeg vil gerne informere om, at det svenske parlament er begyndt at arbejde på etableringen af ​​en interparlamentarisk venskabsgruppe med Tyrkiet. Sverige vil opfylde memorandum til slutningen. Vi vil ikke have noget forhold til terroristgruppen i Kurdistan, Workers Party [PKK].”

Tidligere lørdag sagde Sveriges udenrigsminister til Sveriges Radio, at Sveriges nye regering vil tage afstand fra den kurdiske YPG-milits i forsøget på at vinde Tyrkiets godkendelse at at blive medlem af NATO.

YPG-militsen og dens politiske gren PYD betragtes af Tyrkiet som forlængelser af Kurdistan Workers Party (PKK), som betragtes som en terrorgruppe af Tyrkiet, USA og EU.

Efter starten på Ukraine-krigen ansøgte Sverige og Finland i maj om at blive medlem af den transatlantiske alliance.

Men Tyrkiet har stoppet ratificeringen af ​​deres ansøgning – som kræver enstemmig godkendelse fra NATO’s 30 medlemmer – og anklager de nordiske nationer, og især Sverige, for at give et tilflugtssted for ulovlige kurdiske militante, som Ankara siger er “terrorister”.

Regeringerne i Tyrkiet og Ungarn er de eneste tilbageværende lande i NATO-alliancen, der endnu ikke har accepteret Finlands og Sveriges anmodning om medlemskab af NATO på grund af, at deres betingelser ikke er opfyldt.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Jonas Hansen

Jonas Hansen

Sportsjournalist ved Newstimes.dk