Svensk politi taler om voldsspiral efter nyt skuddrab i Södertälje

Foto: Shutterstock.

En mand i 40-årsalderen er lørdag aften død efter en skudepisode i Södertälje, der ligger nær hovedstaden Stockholm i Sverige. Skyderiet er det fjerde i byen på blot en uge.

 

Det bekræfter svensk politi på sin hjemmeside.

Lørdag aften hørte flere lyden af skud og alarmerede politiet klokken 19.41. Politiet kom til stede, og mindre end tre timer efter anmeldelsen lød meldingen, at manden var død som følge af skyderiet.

De pårørende er blevet underrettet.

Ingen personer er i skrivende stund anholdt i forbindelse med episoden, men politiet oplyser, at man har stoppet flere personer i området, og at nogle er blevet taget med til afhøring.

– Et stort antal betjente arbejder med at sikre gerningsstedet, lede efter gerningsmænd og tale med vidner, skriver politiet på deres hjemmeside.

Blandt andet banker politiet på døre i området i håb om at finde vidner til drabet.

Skyderiet er det fjerde i Södertälje på godt en uge. Fredag blev en 19-årig skudt og dræbt. Ligesom drabet lørdag aften fandt dette drab sted i bydelen Sonna. Politiet har i forbindelse med drabet på den 19-årige anholdt fire personer og har sigtet dem for drab.

De to øvrige skudepisoder fandt sted henholdsvis onsdag og forrige fredag, hvor to mænd blev ramt af skud i byden Saltskog i Södertälje.

– Det, vi ser i Södertälje nu, er en voldsspiral, siger Caroline Aspegren, der er områdechef for politiet i Södertälje.

Södertälje har omkring 70.000 indbyggere og er dermed en by nogenlunde på størrelse med Esbjerg målt på indbyggertal.

50 personer er i år blevet dræbt af skud i Sverige, hvilket er et rekordhøjt tal.

Med skuddrabet lørdag aften er 50 personer i år blevet dræbt af skud i Sverige. Det er rekordhøjt.

I 2021 blev 113 ofre for drab eller dødsvold i Sverige – heraf blev 45 dræbt af skud. Året før var der 47 skuddræbte, viser en opgørelse fra politiet.

En opgørelse fra Ritzau viser til sammenligning, at otte personer sidste år blev dræbt af skud i Danmark. Totalt set havde Danmark 35 ofre for drab og dødsvold

Sverige har næsten dobbelt så mange indbyggere som Danmark. Sverige har knap 10,5 millioner, mens der bor knap 5,9 millioner i Danmark.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Per Draker

Per Draker

Ansvarshavende redaktør/Journalist på Newstimes.dk