Svensk parlament vælger den højreorienterede statsminister Kristersson

Foto: Shutterstock.

Ulf Kristersson blev valgt efter at have annonceret en aftale om at danne en trepartiregering med de moderate partier, Kristendemokraterne og Venstre.

 

Lederen af ​​det svenske konservative parti, Ulf Kristersson, blev valgt til statsminister i parlamentet, den første højreorienterede støtte fra det yderste højreorienterede svenske demokratiske parti.

Kristersson blev valgt i mandags med 176 stemmer for og 173 imod, men valgte fredag ​​en trepartiregering ledet af Sverigedemokraterna, den vigtigste allierede i parlamentet, mellem hans moderate Kristendemokrater og det liberale parti.

Koalitionen planlægger at sænke skatterne, begrænse den sociale sikring, stramme immigrationsreglerne og give flere beføjelser til politiet som led i en politisk aftale med det svenske demokratiske parti, der viste sig som det stærkeste højreorienterede parti ved valget i september.

Indtil 2018 havde ingen af ​​partierne noget med Sveriges demokratiske parti at gøre.

Men budskabet om, at årtiers alt for eftergivende immigrationspolitik ligger bag stigningen i skyderier og bandevold, gav genklang hos vælgerne.

I løbet af det sidste årti har successive regeringer strammet immigrationsreglerne, men den nye koalition vil læne sig endnu længere mod højre.

Asylstatus er midlertidig, og regeringen planlægger at gøre det sværere for nye indvandrere at opnå ydelser. Incitamenter vil også blive gennemgået.

Når det kommer til kriminalitet, vil politiet nu kunne gribe hårdere ind over for kriminelle bander, og straffene for gangsterforbrydelser bliver længere.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Jonas Hansen

Jonas Hansen

Sportsjournalist ved Newstimes.dk