Store mængder kemikalier og fyrværkeri fundet hos brandvæsen

Foto: Shutterstock.

Midt- og Vestjyllands Politi har på baggrund af en anmeldelse fundet 6000 liter kemikalier og op mod 3750 kilo fyrværkeri på en oplagsplads på Rynkevangen i Kalundborg.

 

Det oplyser politiet fredag i en pressemeddelelse.

Oplagspladsen benyttes til daglig af Vestsjællands Brandvæsen.

Anmeldelsen blev modtaget tirsdag, og frem til torsdag eftermiddag har både politiet, Beredskabsstyrelsen og Forsvaret arbejdet på stedet. Politiet har således haft assistance af Kemisk Beredskab fra Beredskabsstyrelsen og Forsvarets ammunitionsrydningstjeneste, også kendt som EOD.

Politiet oplyser at der er fundet 426 bøtter og tønder, som indeholdt cirka 6000 liter kemikalier af forskellig art. Desuden har man fundet store mængder fyrværkeri på stedet – ifølge en foreløbig opgørelse er der tale om en nettokrudtmængde på mellem 3500 og 3750 kilo.

Det skal ses i forhold til, at privatpersoner højst har tilladelse til at opbevare fem kilo.

– Vi skal nu sammen med ekspertberedskaberne have vurderet, om tingene har været korrekt opbevaret og i hvilket omfang, opbevaringen eventuelt har udgjort en fare for andre, forklarer vicepolitiinspektør Jacob Olsen i pressemeddelelsen.

De store mængder kemikalier og fyrværkeri vil nu blive bortskaffet af myndighederne. Samtidig indleder politiet en efterforskning af, om det vil være muligt at placere et strafferetsligt ansvar i sagen.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Per Draker

Per Draker

Ansvarshavende redaktør/Journalist på Newstimes.dk