Store dele af Nord Stream fyldt med vand

For at reparere det vil det være nødvendigt at afskære og udskifte en betydelig del af røret, sagde lederen af Gazprom.

 

Det skriver det russiske nyhedsbureau Tass.

Store dele af Nord Stream-gastransportsystemet i Østersøen er fyldt med vand, og reparationer vil kræve fjernelse og udskiftning af betydelige dele af røret, fortalte Gazproms administrerende direktør Alexey Miller til Ruslands Channel One torsdag.

“Vi har ikke fået lov til at besøge ulykkesstedet, men man skal forstå, at at dømme efter, hvor hurtigt trykket lækkede fra rørledningerne, var der sket et totalt brud på røret. Hvad betyder det? Det betyder, at meget store dele af de rør, inklusive dem, der er bundet til Rusland, er nu fyldt med havvand,” sagde han.

“Det er en hidtil uset nødsituation, hidtil uset terrorangreb. Eksperter siger, at for at genoprette driften efter et så stort angreb, vil vi praktisk talt være nødt til at skære en stor del af røret over og i virkeligheden lægge et nyt rør.” fortsatte embedsmanden.

Turbiner ude af drift

Situationen forværres af situationen, der involverer Siemens-turbinerne til kompressorstationen i Portovaya, tilføjede Gazprom-chefen.

“Til dato har der ikke været en eneste operationel turbine på kompressorstationen i Portovaya, og i denne forbindelse er missionen med at genoplive Nord Stream 2 yderligere kompliceret af behovet for de facto at bygge en ny kompressorstation udstyret med russisk -fremstillede turbiner,” sagde han og tilføjede, at Gazprom indtil videre ikke har modtaget nogen anmodninger om at genoprette de beskadigede rør fra sine europæiske partnere.

En hidtil uset skade på tre tråde i Nord Stream 1- og 2-rørledningerne blev afsløret den 26. september. Svenske seismologer registrerede to eksplosioner langs rørledningerne. Efterforskere fra Ruslands føderale sikkerhedstjeneste (FSB) åbnede senere en straffesag baseret på internationale terroranklager for eksplosionerne. Det er i øjeblikket umuligt at regne ud, hvor lang tid det vil tage at genoprette rørledningerne til operationel kapacitet.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Lars Nielsen

Lars Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk