Storbritannien skal være vært for 2023 Eurovision på vegne af Ukraine af sikkerhedsmæssige årsager

Foto: Shutterstock.

Storbritannien skal være vært for næste års Eurovision Song Contest på vegne af Ukraine, som vandt konkurrencen i maj, har arrangørerne bekræftet.

 

Traditionelt er vinderen vært for det følgende års begivenhed. Men da Ukraine er involveret i en krig med Rusland, annoncerede European Broadcasting Union (EBU), arrangør af udsendelsen, i sidste måned, at showet ikke kunne afholdes der. Da Storbritannien tog årets andenplads, indledte EBU forhandlinger med BBC.

“Vi er usædvanligt taknemmelige for, at BBC har accepteret at afholde Eurovision Song Contest i Storbritannien i 2023,” sagde Eurovisions executive supervisor Martin Österdahl i en erklæring mandag.

“BBC har påtaget sig værtsopgaver for andre vinderlande ved fire tidligere lejligheder. Idet vi fortsætter i denne tradition for solidaritet, ved vi, at næste års konkurrence vil vise kreativiteten og dygtigheden hos en af ​​Europas mest erfarne offentlige TV-selskaber, samtidig med at vi sikrer, at årets vindere, Ukraine, bliver fejret og repræsenteret under hele begivenheden.”

Det ukrainske band vinder Eurovision Song Contest, mens krigen raser derhjemme

Ukraines nationale tv-selskab, UA: PBC, havde tidligere udtrykt skuffelse over EBU’s beslutning. Men i mandagens erklæring sagde Mykola Chernotytskyi, leder af tv-stationens bestyrelse, at de var “taknemmelige over for vores BBC-partnere for at vise solidaritet med os.”

Eurovision-finalen trækker traditionelt titusinder af seere fra hele verden og fungerer også som et reklamemiddel for værtsbyen.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sara Nielsen

Sara Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk