SpaceX fyrer mindst fem for brev, der kritiserer Elon Musk

SpaceX fyrer ansatte. Foto: Shutterstock

Det private raketfirma SpaceX fyrede mindst fem medarbejdere, efter at det fandt ud af, at de havde udarbejdet og cirkuleret et brev, der kritiserede grundlæggeren Elon Musk og opfordrede ledere til at gøre firmaets kultur mere rummelig, Det oplyser to personer, der er bekendt med sagen.

SpaceX reagerede ikke umiddelbart på en anmodning fra Reuters om kommentar. New York Times rapporterede torsdag, at SpaceX havde fyret medarbejdere i forbindelse med brevet med henvisning til tre medarbejdere med viden om situationen.

 Antallet af ansatte, der var blevet afskediget, blev ikke nærmere angivet. SpaceX-præsident Gwynne Shotwell sendte en e-mail, hvori han sagde, at virksomheden havde undersøgt og “opsagt en række involverede ansatte” med brevet, sagde New York Times.

Avisen sagde, at Shotwells e-mail sagde, at medarbejdere, der var involveret i at cirkulere brevet, var blevet fyret for at få andre medarbejdere til at føle sig “ubehageligt, intimideret og mobbet og/eller vrede, fordi brevet pressede dem til at skrive under på noget, der ikke afspejlede deres synspunkter”. Reuters kunne ikke uafhængigt bekræfte denne rapport.

Musk støtter fri kommunikation

Milliardær Musk forfølger et bud på 44 milliarder dollars på Twitter og har tydeliggjort sin støtte til friere kontrol med tale på siden. Torsdag fortalte han Twitter-ansatte, at platformen skulle tillade “temmelig uhyrlige ting”, så længe indholdet ikke er ulovligt.

SpaceX-brevet, der havde overskriften “et åbent brev til Executives of SpaceX”, set af Reuters, kaldte Musk for en “distraktion og forlegenhed” for det firma, han grundlagde. I en liste med tre krav stod der “SpaceX skal hurtigt og eksplicit adskille sig fra Elons personlige brand”, “holde alle lederskaber lige ansvarlige for at gøre SpaceX til et fantastisk sted at arbejde for alle” og “definere og ensartet reagere på alle former for uacceptabel adfærd”.

Musk, der også er leder af elbilproducenten Tesla Inc., har været i overskrifterne og været med i komediemonologer sent om aftenen i de seneste måneder, herunder over hans forsøg på at overtage Twitter, hans kritik af demokraterne og en rapporteret påstand om seksuel chikane, som Musk har afvist i et Twitter-opslag.

Kritik udformet som åbent brev

Det åbne brev på SpaceX, først rapporteret af The Verge, blev udarbejdet af SpaceX-medarbejdere i de seneste uger og delt som en vedhæftet fil i en intern “Morale Boosters”-gruppechat, der samler tusindvis af medarbejdere, oplyser en person med kendskab til sagen, der samtidig bad om ikke at blive navngivet.

Musk, der også er virksomhedens chefingeniør, er blevet betragtet som en central figur i mange af SpaceX’s højt profilerede succeser, såsom banebrydende genbrug af orbitale raketforstærkere og bringe rutinemæssig menneskelig rumflyvning tilbage fra amerikansk jord efter ni års pause .

Shotwell, der leder en stor del af virksomhedens daglige forretning, har sagt, at hun vil håndhæve SpaceX’s “nultolerance”-standarder mod chikane af medarbejdere. Grundlagt af Musk i 2002, har SpaceX spillet en central rolle i det amerikanske rumprogram og er blevet det eneste selskab, der er i stand til at opsende NASA-astronauter ud i rummet fra amerikansk jord og planlægger at sende mennesker til månen for rumfartsorganisationen inden for det næste årti.

SpaceX er også et af to selskaber, som Pentagon er afhængig af for at opsende størstedelen af ​​amerikanske militær- og spionsatellitter ud i rummet.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Per Draker

Per Draker

Ansvarshavende redaktør/Journalist på Newstimes.dk