Søren Espersen blandt tre nye folketingskandidater for Danmarksdemokraterne

Søren Espersen. Foto: Shutterstock.

Søren Espersen, Jens Henrik Thulesen Dahl og Hans Kristian Skbby stiller alle op til næste næste folketingsvalg for Inger Støjbergs nye parti, Danmarksdemokraterne. Det meddeler det politiske medie Altinget tirsdag.

 

Alle tre har i indeværende valgperiode forladt Dansk Folkeparti. De nye kandidater slutter sig til andre tidligere DF-medlemmer, som har meldt sig under Inger Støjbergs faner. Blandt andet har forhenværende DF-gruppeformand Peter Skaarup skiftet til det nye parti. Danmarksdemokraterne har i de seneste meningsmålinger haft stor succes på trods af, at partiet endnu ikke har fremlagt konkrete politiske planer.

Danmarksdemokraterne har i flere målinger ligget til at opnå mere end ti procent af stemmerne, hvis der havde været folketingsvalg i morgen.

Indtil videre er Peter Skaarup Danmarksdemokraternes eneste nuværende medlem af Folketinget..

Mens det går fint for Inger Støjbergs partiprojekt, ser det anderledes dystert ud for Dansk Folkeparti, der i de samme meningsmålinger nærmer sig spærregrænsen på to procent.

Af de 16 folketingsmedlemmer, der ved seneste folketingsvalg blev valgt ind for Dansk Folkeparti, har 11 forladt partiet, efter formandsvalget, der blev vundet af Morten Messerschmidt.

Har været gennem screeningsproces inden optagelse

Søren Espersen, Hans Kristian Skibby og Jens Henrik Thulesen Dahl har ifølge Altinget været igennem en screeningsproces, inden de blev accepteret som medlemmer af Danmarksdemokraterne

Ud ove de tre frafaldne DF´ere har Inger Støjberg også haft drøftelser med den tidligere DFér Liselott Blixt, der dog i sidste uge valgte at takke nej til at blive en del af det nye parti. I stedet har hun meddelt, at hun udtræder af Folketiinget efter næste valg

Også Dansk Folkepartis tidligere formand Kristian Thulesen Dahl har været nævnt som en del af Danmarksdemokraterne. Kristian Thulesen Dahl valgte imidlertid i stedet at blive direktør for Port of Aalborg, selskabet bag Aalborg Havn.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Per Draker

Per Draker

Ansvarshavende redaktør/Journalist på Newstimes.dk