“Slagteren fra Bosnien”, Ratko Mladic, indlagt i kritisk tilstand

Foto: Shutterstock.

“Slagteren fra Bosnien” – den tidligere øverstkommanderende for den bosnisk-serbiske hær under Balkankonflikten i det daværende Jugoslavien i begyndelsen af 1990érne, Ratko Mladic – er blevet indlagt på et hospital i Holland. Hans tilstand beskrives som “alvorlig”.

 

Det melder det statsejede russiske nyhedsbureau TASS

Efter borgerkrigen var Ratko Mladic eftersøgt af både Nato og Den internationale Krigsforbrydelsesdomstol. Mladic evnede at holde sig skjult i 15 år, men blev indhentet af sin fortid. Han blev anholdt i 2016 og blev året efter idømt en dom på livstid for folkemord, krigsforbrydelser samt forbrydelser mod menneskeheden.

Hans anholdelse resulterede i voldsomme reaktioner blandt visse befolkningsgrupper i Serbien. For dem var han stadig i høj kurs og blev betragtet som en millitærhelt, der beskyttede serberne mod Kroatien, Bosnien og Slovenien

– Det er ikke godt med krig, men Mladic hjalp Serbien med at komme på fode igen. Han var kommandanten, vores militære leder, lød det ifølge TASS fra en borger i byen Lazarevo, hvor Mladic blev pågrebet i 2016.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Per Draker

Per Draker

Ansvarshavende redaktør/Journalist på Newstimes.dk