Selvmordsbomber angriber den russiske ambassade i Kabul

Foto: Shutterstock.

Politiet oplyser, at en angriber, der detonerede en sprængladning uden for den russiske ambassade i Kabul, blev skudt og dræbt, inden han nåede portene.

 

Ruslands udenrigsministerium fortæller, at to ambassadeansatte blev dræbt i angrebet. Flere mennesker blev såret, og to diplomater blev dræbt i et angreb nær den russiske ambassade i Kabul mandag, bekræftede russiske embedsmænd.

Politiet i den afghanske hovedstad og russiske embedsmænd sagde, at en selvmordsbomber detonerede et sprængstof nær indgangen til ambassaden.

Hvad ved vi om angrebet?

Politiet sagde, at angriberen blev skudt og dræbt af bevæbnede vagter, da han nærmede sig porten.

“Selvmordsbomberen blev opdaget og skudt og dræbt af sikkerhedsvagter fra den russiske ambassade [Taliban] vagter, før han nåede sit mål… Der er endnu ingen information om ofre,” siger den lokale politichef Mawlawi Sabir til Reuters.

Det russiske udenrigsministerium tweetede, at han dræbte to ambassadeansatte og sårede et uspecificeret antal afghanske borgere ved angrebet. Udenrigsministeriet sagde i en erklæring, at eksplosionen fandt sted “i umiddelbar nærhed af indgangen til den russiske ambassades konsulære kontor.”

Tidligere citerede det russiske statslige nyhedsbureau RIA Novosti en unavngiven kilde for at sige, at to ambassadeansatte, identificeret som en diplomat og en sikkerhedsvagt, blev såret i eksplosionen.

En række angreb

Darulaman i Kabuls vestlige distrikt, hvor den russiske ambassade ligger, har tidligere været skueplads for mange angreb.

Den russiske ambassade i Kabul var også stedet for en selvmordsbombe i 2016.

Lokale afdelinger af den militante gruppe Islamisk Stat optrappede sine angreb på Taleban-regeringen sidste år.

Mindst 18 mennesker blev dræbt i sidste uge i en eksplosion i en moské i den vestlige by Herat.

Rusland er et af de få lande, der har bevaret en ambassade i Afghanistan efter sidste års Talebans magtovertagelse, men har ikke officielt anerkendt Taleban som den afghanske regering.

Moskva kritiserede den amerikansk-ledede tilbagetrækning af tropper fra Afghanistan og sagde, at det blev gjort “uden hensyn til konsekvenserne”.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Jonas Hansen

Jonas Hansen

Sportsjournalist ved Newstimes.dk