SAS får arbejdsro efter godkendelse af lån på 5 milliarder kroner

Foto: Shutterstock.

SAS får nu arbejdsro til at komme videre med at gennemføre sin redningsplan, efter at en amerikansk domstol fredag godkendte, at luftfartsselskabet kan optage et lån på fem milliarder kroner.

 

– Lånet er først og fremmest afgørende for, at SAS kan betale sine regninger til leverandører og personalet hen over det næste års tid, Det siger Jacob Pedersen, der er aktieanalysechef i Sydbank til Ritzau

– Og så er det en garanti for, at man kan holde konkursbegæringerne væk fra selskabet i en periode, hvor man forsøger at gennemføre en redningsplan, tilføjer han

Det godkendte lån på 700 millioner dollar kommer fra kapitalfonden Apollo Global Management. Beløbet svarer til cirka 5,1 milliarder kroner

De mange penge skal sætte SAS i stand til at gennemføre en omfattende omstrukturering af selskabet. I juni meddelte SAS, at man havde ansøgt om konkursbeskyttelse i USA i en såkaldt chapter 11-proces.

Godkendelsen af lånet gik dog ikke helt smertefrit, idet den amerikanske dommer blandt andet udtrykte skepsis over for den del af aftalen, som giver kapitalfonden mulighed for at blive storaktionær, når konkursbeskyttelsen udløber.

– Det har dommeren set som en ulempe, fordi det holder andre investorer ude, siger Jacob Pedersen til Ritzau.

SAS så det derimod som en fordel, fordi selskabet netop har ønsket at lave en aftale med en partner, der på sigt vil være interesseret i at tegne aktier i SAS.

Hvis SAS begynder at tjene gode penge efter konkursbeskyttelsen vil Apollo  få mulighed for at hente gevinster på sine aktier. Dommerens skepsis gik på, at lånet fra kapitalfonden i forvejen udløser en høj rente, forklarer aktieanalysechefen.

– Kapitalfonden får en rente oppe over 20 procent, når alt er betalt. Så det er dyrt, men det er billigere end alternativerne, fastslår han.

I en pressemeddelelse skriver SAS, at den aftale, der nu er godkendt, ikke indeholder de store ændringer i forhold til oplægget. Dommeren krævede nogle mindre justeringer i ordlyden, men Jacob Pedersen mener ikke, at disse justeringer har været specielt vigtige.

– Hvis det havde været vigtige justeringer, så skulle SAS have uddybet det over for omverdenen, siger han.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Per Draker

Per Draker

Ansvarshavende redaktør/Journalist på Newstimes.dk