Salman Rushdie mister synet på det ene øje

Foto: Shutterstock.

Den 75-årige britisk-indiske forfatter, Salman Rushdie, mister synet på det ene øje. Det oplyser hans agent to måneder efter knivangrebet på forfatteren i den amerikanske delstat New York.

 

Salmans Rushdies litterære agent, Andrew Wylie, fortæller i et interview med den spanske avis El Pais, at forfatteren ud over at miste synet på det ene øje også mister føreligheden i sin højre hånd på grund af nervebeskadigelser.

Forfatteren bag “De Sataniske Vers” blev angrebet med kniv af en gerningsmand i forbindelse med en forelæsning i august.

Ud over beskadigelsen på øje og hånd fortæller agenten, at Salman Rushdie blev ramt af tre alvorlige knivstik i nakken og 15 stik i brystet og på torsoen.

Efter angrebet blev forfatteren fløjet på hospitalet, hvor han blev lagt i respirator.

Agenten ønsker ikke at oplyse om den britiske-indiske forfatter fortsat er indlagt på hospitalet, men hæfter sig i stedet ved, at Rushdie overlever angrebet.

Den formodede gerningsmand er en 24-årig mand fra delstaten New Jersey, der havde købt billet til forelæsningen.

Manden blev tilbageholdt af deltagere ved forelæsningen, indtil politiet ankom til gerningsstedet og anholdt ham.

Den 24-årige er efterfølgende blevet sigtet for overfald og drabsforsøg.

Kilder inden for politiet sagde efter sigtelsen til tv-stationen NBC i New York, at manden har udvist sympati for yderliggående islam og for Irans elitestyrke, Revolutionsgarden.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Per Draker

Per Draker

Ansvarshavende redaktør/Journalist på Newstimes.dk