Russiske missiler rammer ukrainsk havn

Foto: Shutterstuck.

Russiske missiler ramte Ukraines Sortehavshavn Odesa kun få timer efter, at Moskva og Kiev underskrev aftaler om at tillade korneksporten at blive genoptaget derfra. Ukraines udenrigsministerium fordømte lørdagens (lokal tid) luftangreb som “spyt i ansigtet” på Tyrkiet og FN, som formidlede aftalerne.

 

To russiske Kalibr-krydsermissiler ramte havnens infrastruktur, og ukrainsk luftforsvar væltede to andre, sagde det ukrainske militærs sydkommando. Kommandoens talskvinde Nataliya Humenyuk sagde, at ingen kornopbevaringsfaciliteter blev ramt, og hun sagde, at der ikke var nogen umiddelbare rapporter om skader.

Tyrkiets forsvarsminister sagde dog, at han havde talt med de ukrainske myndigheder, og et missil ramte en kornsilo, og et andet landede i nærheden, men ingen af ​​dem påvirkede lastningen ved Odesas havne.

“Det tog mindre end 24 timer for Rusland at lancere et missilangreb på Odesas havn og bryde dets løfter hvilket underminerer dets forpligtelser over for FN og Tyrkiet under Istanbul-aftalen,” sagde talsmand for det ukrainske udenrigsministerium, Oleg Nikolenko.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sara Nielsen

Sara Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk