Russisk ambassade truer schweizisk avis efter at have udgivet Putins klovnememe

Foto: Shutterstock.

De klovner ikke rundt.

 

Den russiske ambassade i Schweiz sendte ifølge rapporter en juridisk trussel til en schweizisk avis, efter at magasinet offentliggjorde en karikatur af præsident Vladimir Putin iført en klovnenæse og regnbuestriber hen over ansigtet.

Ambassadens pressetjeneste fordømte i et brev på sin hjemmeside lørdagsavisen Neue Zürcher Zeitung for at have offentliggjort billedet i en artikel den 9. juli om rollen som memes og digitale beskeder i Ruslands invasion af Ukraine, ifølge Washington Post.

Artiklen, med titlen “Between Superheroes and Villains: The Power of Memes in the Ukraine War”, viser den ukrainske præsident Volodymyr Zelensky afbildet i en Captain America-lignende dragt med ukrainske farver og symboler, mens Putin er ved siden af ​​ham i en klovnenæse og regnbuemakeup.

“Hvis vi taler om klovneri, ville det være meget mere passende at berøre dette emne i sammenhæng med den tidligere ukrainske komiker V. Zelenskys nyere fortid,” sagde ambassaden i sit brev.

Den “ekstremt forargede” ambassade argumenterede også “Vi mener, at ytringsfrihed på ingen måde er forenelig med friheden til at sprede fornærmelser og forfalskninger,” ifølge det schweiziske nyhedsmedie Swissinfo.

Den schweiziske forretning sagde, at billedet af Putin oprindeligt blev offentliggjort på Twitter.

Rusland tog også afstandfra regnbuens farver forbundet med Putin på grund af dets tilsyneladende forbindelse til LGBTQ-samfundet.

Ambassaden sagde ifølge Washington Post, at Putin “er en dybt religiøs ortodoks person og går ind for bevarelsen af ​​traditionelle kristne værdier i det russiske samfund (, og han er tydeligvis ikke en fan af LGBT-samfundet)”.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sara Nielsen

Sara Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk