Rusland vil trække sig ud af den internationale rumstation efter 2024

Foto: Shutterstock.

Rusland vil trække sig ud af det internationale rumstations projekt efter 2024, sagde den nye direktør for det russiske rum program tirsdag, men ingen faste datoer eller planer blev afsløret, og det var ikke umiddelbart klart, hvad der om noget kunne ændre sig på kort sigt.

 

Yuri Borisov, som tidligere på måneden blev udnævnt til at erstatte Dmitri Rogozin som chef for Roscosmos. Det russiske rumagentur, sagde efter et møde med præsident Vladimir Putin, at “beslutningen om at forlade stationen efter 2024 er blevet truffet.”

På det tidspunkt, tilføjede han, vil Rusland være klar til at begynde at bygge en uafhængig orbital forpost. Men det var ikke klart, hvad “efter 2024” faktisk kan betyde i forhold til, hvornår en tilbagetrækning kan starte eller være fuldført.

“Det er en uheldig udvikling i betragtning af det kritiske videnskabelige arbejde udført på ISS,” sagde Ned Price, en talsmand for udenrigsministeriet. “USA og Rusland har samarbejdet om udforskning af rummet i løbet af årtier.

NASA-administrator Bill Nelson sagde, at agenturet “er forpligtet til sikker drift af den internationale rumstation frem til 2030 og koordinerer med vores partnere. NASA er ikke blevet gjort opmærksom på beslutninger fra nogen af ​​partnerne, selvom vi fortsætter med at bygge fremtiden, evner til at sikre vores store tilstedeværelse i lavt kredsløb om Jorden.”

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sara Nielsen

Sara Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk