Rusland vil trække sig fra international rumstation

Rusland vil trække sig ud af det internationale rumstationsprojekt efter 2024, sagde den nye direktør for det russiske rumprogram tirsdag, men ingen faste datoer eller planer blev afsløret, og det var ikke umiddelbart klart, hvad der eventuelt vil kunne ændre sig på kort sigt. 

 

Juri Borisov, som tidligere på måneden blev udnævnt til at erstatte Dmitri Rogozin som chef for Roscosmos, det russiske rumagentur, sagde efter et møde med præsident Vladimir Putin, at beslutningen om at forlade stationen efter 2024 er blevet truffet.


På det tidspunkt, tilføjede han, vil Rusland være klar til at begynde at bygge en uafhængig orbital forpost. Før sin bratte afgang fremsatte Rogozin gentagne trusler om at trække sig ud af projektet som reaktion på vestlige sanktioner i kølvandet på Ruslands invasion af Ukraine.

Rogozins krigeriske tweets manglede dog konkret støtte fra Putin.

John Logsdon, en historiker og rumpolitisk analytiker, sagde tirsdag, at han tog Borisovs kommentarer lidt mere alvorligt, fordi det var den nye fyr i forbindelse med et møde med Putin.

NASA og Rusland begyndte at bygge den internationale rumstation for næsten 24 år siden, og forposten har været konstant bemandet med roterende astronaut-kosmonaut-besætninger siden oktober 2000. .

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sara Nielsen

Sara Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk