Rusland sender missilblitz mod Ukraines dæmninger

Foto: Shutterstock.

I et træk, som militæranalytikere ser som et yderligere bevis på, at russiske styrker er på bagkant, bliver Ukraines dæmninger ramt med missiler i et åbenbart forsøg på at dæmpe Kyivs fremrykkende styrker.

 

Rusland har brugt kortrækkende ballistiske missiler eller lignende våben til at angribe Pechenihy-dæmningen ved Siverskyi Donets-floden i det nordøstlige Ukraine, siger det britiske militær.

Angrebene den 21. og 22. september fulgte efter et tidligere angreb på Karachunivske-dæmningen nær Krivyi Rih i det centrale Ukraine den 15. september, oplyser forsvarsministeriet i sin daglige efterretningsbulletin og tilføjer, at ukrainske styrker rykker længere nedstrøms langs begge floder.

Russiske befalingsmænd forsøger muligvis at angribe dæmningernes sluser for at oversvømme ukrainske militære overgangssteder, sagde ministeriet i sin bulletin udgivet på Twitter.

Det er ifølge ministeriet usandsynligt, at angrebene har forårsaget væsentlige forstyrrelser i ukrainske operationer på grund af afstanden mellem beskadigede dæmninger og kampzoner.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sara Nielsen

Sara Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk