Rusland sender flere tropper til Ukraine

Foto: Shutterstock.

Rusland invaderede Ukraine den 24. februar. Arestovych og en anden ukrainsk embedsmand oplyser, at Rusland sender yderligere tropper til Melitopol- og Zaporizhzhya-regionerne og Kherson.

 

I Washington sagde den amerikanske udenrigsminister Antony Blinken, hvis regering beskriver Ruslands invasion som en uprovokeret angrebskrig, at han planlagde en telefonsamtale med den russiske udenrigsminister Sergey Lavrov – den første mellem de to diplomater siden før krigens start.

Rusland har ikke modtaget nogen formel anmodning fra Washington om et telefonopkald mellem Blinken og Lavrov, rapporterede TASS-nyhedsbureauet.
USA har givet “et væsentligt tilbud” til Rusland om at frigive amerikanske statsborgere WNBA-stjernen Brittney Griner, og den tidligere amerikanske marinesoldat Paul Whelan, sagde Blinken, uden at give detaljer om, hvad USA tilbød til gengæld.

Vil diskutere aftale om korneksport

Bortset fra at diskutere amerikanere tilbageholdt af Rusland, sagde Blinken, at han ville diskutere den foreløbige aftale om korneksport med Lavrov , der blev indgået i sidste uge mellem Rusland, USA, Tyrkiet og Ukraine. Rusland reducerede onsdag gasleverancerne til Europa i en energistandoff med EU.

Aftalen blev næsten øjeblikkeligt draget i tvivl, da Rusland i lørdags affyrede krydsermissiler mod Odesa, Ukraines største havn, kun 12 timer efter, at aftalen blev underskrevet. Før invasionen og de efterfølgende sanktioner tegnede Rusland og Ukraine sig for næsten en tredjedel af den globale hvedeeksport.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sara Nielsen

Sara Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk