Rusland reducerer levering af gas

Foto: Shutterstock.

Rusland leverede mindre gas til Europa onsdag midt i en yderligere eskalering af energiuenigheder mellem Moskva og EU, der vil gøre det sværere for blokken at fylde sin lagerkapacitet af gas op før den kommende vintersæson.

 

Forsyningsnedskæringer, rapporteret af Gazprom (GAZP.MM) tidligere på ugen, har reduceret kapaciteten af ​​Nord Stream 1-rørledningen – hovedruten til Europa for russisk gas – til kun 1/5 af den samlede kapacitet.
Nord Stream 1 tegner sig for omkring en tredjedel af Ruslands samlede gaseksport til Europa.

Foto: Shutterstock.

Tirsdag vedtog EU-landene en svækkende beredskabsplan for at begrænse gasefterspørgslen efter at have indgået kompromisaftaler for at begrænse nedskæringer for nogle lande i håb om et lavere forbrug. Lavere forbrug vil mindske virkningen i tilfælde af en fuldstændig lukning af forsyningen fra Moskva.

Planen fremhæver bekymringer over, at landene ikke vil være i stand til at opfylde deres mål om at genopfylde  lagrene og kunne sikre borgere varme i vintermånederne, og at den skrøbelige økonomiske vækst i Europa kan blive påvirket  hvis gasleverancerne skulle blive reduceret yderligere.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sara Nielsen

Sara Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk