Rusland ratificerer aftaler om annektering af 4 regioner

Foto: Shutterstock.

Senatet for det russiske parlament har ratificeret aftalen om tiltrædelse af Luhansk, Donetsk, Kherson og Zaporizhia-regionerne til Den Russiske Føderation.

 

Forbundsrådet stemte tirsdag for indlemmelsen af ​​fire regioner i Ukraine efter at være blevet ratificeret af Ruslands underhus dagen før.

Putins endelige underskrift er nødvendig for at formalisere den korporatisering, som Moskva erklærede efter at have afholdt en såkaldt folkeafstemning om territoriet.

Kreml-talsmand Dmitry Peskov sagde tirsdag, at Putin “sandsynligvis” vil underskrive dokumentet senere i dag.

Mere end 90 % af vælgerne i hver region stemte for at blive medlem af Den Russiske Føderation, ifølge de folkeafstemningsresultater, der blev annonceret i sidste uge. Men resultaterne blev afvist af Kiev og vestlige regeringer, som hævdede, at meningsmålingen var i strid med international lov.

Ukraines præsident Volodymyr Zelensky underskrev tirsdag et præsidentielt dekret, der formelt erklærer et møde med Putin for “umuligt”, men han lod døren stå åben for samtaler med Rusland.

Som svar sagde Kreml, at begge sider var nødt til at deltage i forhandlinger, og at Rusland havde lovet at nå sine mål med fredelige midler, før de lancerede en “særlig militær operation”.

Lige nu har Rusland intet andet valg end at vente på, at den nuværende eller kommende ukrainske præsident ændrer sin holdning, tilføjede han.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Jonas Hansen

Jonas Hansen

Sportsjournalist ved Newstimes.dk