Rusland rammer Ukraines regioner ved Sortehavet med nye luftangreb

Foto: Shutterstock.

Rusland målrettede tirsdag luftangreb mod Ukraines Sortehavsregioner Odesa og Mykolaiv. Angregene ramte ifølge det ukrainske millitær private bygninger og havneinfrastruktur langs landets sydlige kyst

 

Ukraines sydlige kampkommando hævder i et Facebook-opslag, at de russiske styrker brugte luftaffyrede missiler i forbindelse med angrebet.

Kommandoen udgav tirsdag en video, der så ud til at vise ulmende murbrokker og ødelagte bygninger, med overskriften: “Konsekvenser af dagens raketangreb på Odessa-regionen.”

I Odessa-regionen blev flere private bygninger i kystlandsbyer ramt og sat i brand, forlyder det i rapporten. I Mykolaiv-regionen var havneinfrastrukturen angrebsmålet.

Få timer efter endnu et angreb i den sydlige Kherson-region sagde en embedsmand i det sydlige Kherson-område i Moskva, at Odessa- og Nikolayev-regionerne snart ville blive befriet af russiske styrker, og den fjernere Kherson-region snart ville blive befriet af russiske styrker. Det samme vil være tilfældet for Pine-regionen.

“Kherson-regionen og byen Kherson er blevet befriet for evigt,” udtalte Kirill Stremusov ifølge det russiske statslige nyhedsbureau RIA Novosti.

Reaktion på ukrainsk forberedelse på modoffensiv i syd

Tidligere i weekenden angreb Rusland havnen i Odessa.  Ifølge det britiske militær er der ikke var nogen indikation af, at der var et ukrainsk krigsskib og en flåde af anti-skibsmissiler på stedet, sådan som Moskva havde hævdet.

Storbritanniens forsvarsministerium sagde, at Rusland ser Ukraines brug af anti-skibsmissiler som en “primær trussel” for at begrænse sin Sortehavsflåde.

Dette underminerer ifølge millitæret markant den overordnede invasionsplan, da Rusland ikke realistisk kan forsøge et amfibieangreb for at erobre Odessa. Rusland vil fortsat prioritere at svække og ødelægge Ukraines antiskibskapacitet.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sara Nielsen

Sara Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk