Rusland ‘omgrupperer’ efter Ukraines fremskridt på to fronter

Foto: Shutterstock.

En russisk-baseret embedsmand i den ukrainske by Kherson sagde, at den russiske hær, som havde afstået store områder, er ved at “omgruppere”.

 

Kyiv hævder, at man har kontrollen i tre af de fire regioner, som Moskva har annekterert. En pro-Moskva embedsmand i Kherson-regionen i det sydlige Ukraine sagde, at russiske styrker var ved at omgruppere sig til et modangreb, efter at Kyiv-styrkerne gjorde et betydeligt fremskridt.

Russiske styrker har afstået territorium i det sydlige Ukraine, men har også lidt ofre på Nordøstfronten.

Hvor meget territorium har Ukraine genvundet?

Den ukrainske væbnede styrkers operationskommando (UAF) sagde onsdag, at den havde udvidet sit kontrolområde med “10 til 20 kilometer” på dele af fronten.

UAF sagde i sin daglige rapport, at russiske styrker ødelagde ammunition og lagre og ødelagde broer og krydsninger for at bremse de ukrainske styrkers fremrykning.

Russiske tropper, der trak sig tilbage i Kherson, siges at have udvundet “infrastruktur” og huse. Ifølge rapporter har Rusland inden for de seneste 24 timer mistet 31 af sine soldater og mere end 40 stykker udstyr, herunder 8 kampvogne, 26 pansrede køretøjer og 1 storkaliber haubits.

Det russiske statslige nyhedsbureau RIA rapporterede, at Khersons embedsmand Kirill Stremsov, som var udsendt i Rusland, sagde, at de russiske styrker dér “samler deres styrker og omgrupperer sig for at iværksætte et gengældelsesangreb.”

Den ukrainske præsident Volodymyr Zelensky sagde, at der var gjort fremskridt i Luhansk, Donetsk, Kherson og Kharkiv-regionerne. Specifikt navngav han flere små bosættelser i Kherson, der blev “befriet og stabiliseret af besættelsesstyrker”.

Han beskrev også listen over steder som “langt fra komplet”.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Jonas Hansen

Jonas Hansen

Sportsjournalist ved Newstimes.dk