Rusland og Hviderusland indsætter fælles styrke i Ukraine

Foto: Shutterstock.

Der er truffet en beslutning om at imødegå en ‘trussel’ på den vestlige grænse mellem Rusland og Hviderusland, siger den hviderussiske præsident, Alexander Lukasjenko.

 

Hviderusland meddelte mandag, at man havde indgået en aftale med Rusland om at indsætte en fælles militærgruppe i den igangværende krig i Ukraine.

Den hviderussiske præsident Alexander Lukasjenko sagde på et møde med sit lands sikkerhedschef i hovedstaden Minsk, at operationen havde været i gang i to dage.

“På grund af eskaleringen af ​​de russisk-hviderussiske allieredes vestlige grænser er vi blevet enige om at etablere en regional gruppe af Den Russiske Føderation og Republikken Hviderusland,” sagde Lukasjenko.
Han specificerede ikke, hvor gruppen ville blive indsat, men sagde, at det hviderussiske militær ville danne sin base.

Lukasjenko sagde også, at beslutningen blev truffet på grund af den voksende trussel på den vestlige grænse mellem Rusland og Hviderusland. Han sagde på sidelinjen af ​​et uformelt møde mellem ledere af Commonwealth of Uafhængige Stater i Skt. Petersborg fredag, at han havde indgået en aftale med den russiske præsident, Vladimir Putin.

Unionen af ​​Rusland og Belarus er en integrationsproces, der har til formål at forene de to landes politiske, økonomiske, militære, toldmæssige, valutamæssige, juridiske, humanitære, markedsmæssige og kulturelle rum.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Jonas Hansen

Jonas Hansen

Sportsjournalist ved Newstimes.dk