Rusland indtager kraftværk i det sydlige Ukraine

Kraftværker. Foto: Shutterstock.

En ukrainsk embedsmand sagde onsdag, at russiske styrker har taget kontrol over Ukraines næststørste kraftværk. 

 

Han sagde, at omfordelingen af ​​russiske tropper indebar at sende styrker til Melitopol-, Zaporizhzhia- og Kherson-regionerne som en del af en klar omdirigering i retning af strategiske forsvarsbestræbelser.

Storbritanniens forsvarsministerium sagde torsdag, at ukrainske styrker var i gang med en modoffensiv i Kherson, et område besat af Rusland siden de tidlige dage af invasionen.

“Ukraine brugte sit nye langtrækkende artilleri til at beskadige mindst tre broer over Dnipro-floden, som Rusland er afhængig af for at forsyne sine kontrollerede områder,” sagde ministeriet.

Det britiske forsvarsministeriums Daily Review angiver, at byen Kherson “de facto er afskåret fra de andre besatte områder”.

Ukrainske styrker angreb Antonivskyi-broen over Dnipro tirsdag aften.

Russiske embedsmænd sagde, at deres styrker ville bruge andre midler til at krydse de beskadigede broområder, herunder at bruge pontonbroer og færger.

Blinken siger, at Rusland skal holde sit løfte

Foto: Shutterstock.

Blinken siger, at Rusland skal holde sit løfte om at tillade kornskibe at passere gennem Sortehavet.

“Stop denne blokade, lad kornet blive afskibet, lad os brødføde folket, lad priserne falde. Testen er nu, om aftalen rent faktisk er gennemført. Det er det, vi forestiller os. Vi vil se i de kommende dage.”

Tyrkiske embedsmænd har åbnet et fælles koordinationscenter for Ukraines korneksport og sagde, at de forventer, at forsendelser vil begynde i de kommende dage. Kiev udtaler, at arbejdet er fortsat i tre Sortehavshavne for at forberede forsendelser.

I FN hilste talsmand Farhan Haq åbningen af ​​et fælles koordinationscenter velkommen, der, sagde han, “vil etablere en human maritim korridor, der vil tillade skibe at eksportere korn og relaterede fødevarer.” fra Ukraine.

Der er ingen planer om ansigt-til-ansigt møder mellem de to sider på sidelinjen af ​​ASEAN Regional Forum, der skal afholdes i Cambodja i begyndelsen af ​​august.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sara Nielsen

Sara Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk