Rusland har mistet to eskadriller af sine bedste Su-35 jagerfly

Foto: Shutterstock.

Ekspert: “Den russiske Su-35 ligner i teorien et rimelig godt jagerfly, men mange af vores antagelser om, hvordan Moskvas luftvåben opererer i krigstid, viser at flyet ikke er okay.”

Russisk militær har længe udråbt mulighederne for Sukhoi Su-35 (NATO anvendt navn “Flanker-E”), og Kreml har identificeret dette fly som et af deres bedste jagerfly.

Sådan en påstand er normal for et land i krig, men i de seneste kampe i Ukraine må Rusland forklare, hvorfor det har mistet to fulde eskadriller (ca. 24 fly i alt).

“Su-35-fly viste også en lav overlevelsesrate. Under den storstilede invasion mistede besættelsesstyrkerne to eskadroner af sådanne fly, eller omkring 24 fly,” sagde den ukrainske generalstab. Oleksii Hromov, vicedirektør for hovedoperationsafdelingen, til offentligheden ved den endelige briefing.

Det er overflødigt at sige, at 19FortyFive ikke uafhængigt kan bekræfte sådanne påstande. Men hvis påstandene er korrekte, er der rapporter om, at tabene er så store, at Rusland kan blive tvunget til at sende aldrende Su-24M bombefly ind for at erstatte flytabene.

Når de “bedste” mennesker ikke får arbejdet gjort, er det kun russerne, der flyver med de forældede fly, der kan have ondt af dem.

En faktor er, at selvom Ukraine fortsat er afhængig af sin meget ældre MiG-29, så præsterede det “bedste” fly i kamp ikke som forventet, især da Rusland ikke formåede at opnå luftoverlegenhed.

Derudover blev det bemærket, at der er pålidelighedsproblemer, der fortsat plager fjerdegenerationsfly og ikke kun i russiske operationer. Kina købte omkring 20 af Ruslands Su-35’er fra Moskva mindre end et årti efter, men det ser ud til, at kun ni af dem stadig er i drift.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sara Nielsen

Sara Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk