Rusland anklager Ukraine for drabet på Darya Dugina

Foto: Shutterstock.

Ifølge det russiske statslige nyhedsbureau TASS har Rusland anklaget de ukrainske specialtjenester for at dræbe Darya Dugina, datter af den russiske politiske kommentator og fremtrædende ultranationalistiske ideolog Alexander Dugin.

 

“Mordet på journalisten Darya Dugina er blevet opklaret. Det blev forberedt af ukrainske borgere, af ukrainske specialtjenester,” rapporterer TASS med henvisning til Ruslands føderale sikkerhedstjeneste (FSB).

Ukraine afviser enhver involvering i Duginas attentat og siger, at FSB’s påstande er fiktive. Dugina, redaktøren af ​​et russisk desinformationswebsted, døde lørdag aften, efter at en bombe eksploderede i den bil, hun kørte i i udkanten af ​​Moskva.

FSB sagde, at angriberen var en ukrainsk kvinde, der ankom til Rusland med sin unge datter den 23. juli, ifølge TASS. Parret deltog lørdag i en festival nær Moskva med Dugina som æresgæst.

Med henvisning til FSB rapporterede TASS, at “kriminelle brugte hendes Mini Cooper til at spionere på journalister,” og at kvinden lejede en lejlighed i Moskva i den samme bygning, hvor Dugina boede.

Efter at have fjernsprængt sprængstoffer i hendes Toyota Land Cruiser Prado sagde FSB, at kvinden og hendes datter kørte gennem Pskov-regionen til Estland, omkring 12 timers kørsel.

CNN kan ikke uafhængigt verificere FSB-påstandene citeret i TASS-rapporten. Estisk politi og grænsevagter sagde mandag, at de kun ville frigive oplysninger om grænseoverskridende bevægelser,  “når det er specificeret ved lov” og ikke på grund af Ruslands påstande i medierne. Agenturets medierepræsentant, Ragne Keisk, fortalte i en e-mail til CNN, at Border Patrol “ikke har modtaget nogen formel information eller forespørgsel fra russiske myndigheder vedrørende denne sag.”

Estlands udenrigsministerium sagde, at det ikke kunne kommentere sagen og instruerede landets justitsministerium og grænsevagter til at efterforske forholdet.

Duginas far, Alexander Dugin, er en fremtrædende russisk nationalist og menes at være arkitekten eller “åndelige leder” bag præsident Vladimir Putins invasion af Ukraine.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sara Nielsen

Sara Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk