Rusland afviser 30 både med ukrainske tropper på vej mod Zaporizhzhia

Foto: Shutterstock.

Kreml beskrev også situationen i Kherson som “spændt”.

 

Rusland hævder, at dets styrker har afvist et forsøg fra ukrainske styrker på at generobre atomkraftværket Zaporizhia. Pro-russiske styrker sagde, at ukrainske specialstyrker bragte 30 landgangsfartøjer.

“I aftes forlod en stor gruppe landgangsfartøjer, fyldt med militante specialstyrker, den sydlige region af byen Zaporozhiya og andre retninger. Forsøget blev slået tilbage,” sagde Vladimir Rogov, en af ​​lederne af den russiske installation i Zaporizhia, som citeret af det russiske statsdrevne RIA Novosti. Rogoff tilføjede, at landingsforsøget var mislykket, situationen var under kontrol, og der var ingen planer om at evakuere Enerhoder, en bosættelse knyttet til ZNPP.

Zaporizhia NPP er placeret på venstre bred af Dnepr nær Energodar og har været under russisk militær kontrol siden marts.

Rapporter er for nylig dukket op om hyppig artilleriild nær anlægget. Ukraine og Rusland har skudt mod kraftværket og beskyldt hinanden for at risikere en atomulykke. Dette skyldes, at de vestlige landes og FN’s bestræbelser på at erklære området for en demilitariseret zone er slået fejl. I mellemtiden opfordrede Rusland i et ukrainsk modangreb til evakuering af flere civile og beskrev situationen i Kherson som “ekstremt vanskelig”.

General Sergey Slovikin, chefen for de russiske styrker i Ukraine, sagde, at ukrainske styrker bruger Himar til at angribe infrastruktur i Kherson. ” fortalte Slovikhin det russiske mediehus.

“Samlet set kan vi sige, at situationen i det militære særlige operationsområde er anspændt,” tilføjede general Slovikin. Hans udtalelse kommer på et tidspunkt, hvor ukrainske styrker efter sigende forsøger at generobre territorium op til 19 miles syd langs Dnepr og fange russiske styrker.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Jonas Hansen

Jonas Hansen

Sportsjournalist ved Newstimes.dk