Robot brækker barns finger under skak

Foto: Shutterstock.

En skakspillende robot er blevet anklaget for at angribe en syv-årig dreng og brække hans finger under en skakkamp i Moskva.

 

Hændelsen blev optaget på video ved Moscow Open tirsdag. Optagelserne, der er udgivet af kanalen Baza Telegram, viser drengen med stærke smerter, mens robotten klemmer på hans finger i flere sekunder.

Tilskuere kan ses skynde sig ind for at stoppe maskinen og befri drengen.

“Robotten brækkede barnets finger,” fortalte Sergey Lazarev, præsident for Moskvas skakforbund, til det russiske statslige nyhedsbureau TASS. “Det er selvfølgelig dårligt.”

Drengen blev i russiske medier beskrevet som en af ​​de 30 bedste skakspillere i Moskva under 9 år.

Selvom det er muligt, at hændelsen var en uheldig ulykke, har skakofficials andre teorier.

Sergey Smagin, vicepræsident for det russiske skakforbund, hævdede, at robotten angreb, efter at dens modstander undlod at vente på, at den fuldførte sit træk.

“Der er visse sikkerhedsregler, og barnet har tilsyneladende overtrådt dem. Da han foretog sit træk, var han ikke klar over, at han først skulle vente,” sagde Smagin.

Lazarev hævdede, at robotten tog fat i drengen, efter at han “skyndte på” robotten og ikke tillod den tid til at svare.

Maskinen var blevet indsat i tidligere skakturneringer uden problemer

Den “unikke” maskine er i stand til at spille flere kampe ad gangen og havde allerede gennemført tre partier skak, da den nåede drengen.

Han tilføjede, at drengen var ved godt helbred, og sagde, at han spillede allerede næste dag, afsluttede turneringen, og frivillige hjalp med at registrere bevægelserne.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sara Nielsen

Sara Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk