Rishi Sunak med indisk oprindelse er nu Storbritanniens premierminister

Sunak er søn af en farmaceut og NHS GP far.

 

Efter at tidligere premierminister Boris Johnson og Penny Mordaunt trak sig, er den tidligere finansminister og konservative parlamentsmedlem Rishi Sunak klar til at blive Storbritanniens premierminister.

Sunak bliver Storbritanniens første indiske premierminister.

Rishi Sunak er søn af en farmaceut og en praktiserende læge fra National Health Service (NHS). Han blev født i Southampton, hvor hans bedsteforældre er Punjabi og immigrerede fra Østafrika i 1960’erne.
Efter sin eksamen fra Oxford tog Sunak til Stanford på et Fulbright-stipendium. Der studerede han MBA.

På Stanford University mødte han sin kone Akshata Marty, datter af Infosys-grundlæggeren Narayan Marty. Parret blev gift i 2009 og har to børn, Krishna og Anushka.

Sunak har arbejdet for virksomheder som Goldman Sachs, The Children’s Investment Fund Management og Theme Partners. Han har også arbejdet hos Catamaran Ventures, et investeringsfirma ejet af hans svigerfar. I 2015 blev Sunak MP fra Richmond, Yorkshire. Snack sluttede sig hurtigt til det konservative partis rækker.

Som Brexiteer var Sunak en af  tilhængere af Boris Johnsons “Forlad EU”-kampagnen. I februar 2020 blev Sunak udnævnt til finansminister.

Mens han er blevet bredt anerkendt for sine økonomiske pakker til at hjælpe ansatte og virksomheder under Covid-pandemien, er han blevet kritiseret for ikke at give husstande tilstrækkelig støtte til leveomkostninger.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Jonas Hansen

Jonas Hansen

Sportsjournalist ved Newstimes.dk