Regeringen ønsker stop for “Puff Bars” til unge

Foto: Shutterstock.

Sundhedsminister Magnus Heunicke og erhvervsminister Simon Kollerup ønsker at sætte en stopper for de såkaldte “puff bars”, som især er blevet populære blandt børn og unge.

 

Det nye tiltag skal styrke kontrollen med tobaks- og nikotinområdet, efter det er konstateret at
flere unge og børn har taget ulovlige nikotinprodukter med søde smage til sig.

Produkterne sælges især på sociale medier som Instagram og Snapchat.De to ministre har derfor nedsat en “Kontrol Task Force” for at adressere problemet. Det skriver Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse.

I forbindelse med den nationale handleplan mod rygning hos børn og unge blev produkterne ulovliggjort. Men alligevel sælges de stadig i vid udstrækning på de sociale medier.

Sundhedsminister Magnus Heunicke påpeger, at situationen er uholdbar:

“Det er helt uacceptabelt, at vores børn og unge kan købe ‘puff bars’ og andre ulovlige nikotinprodukter på fx sociale medier. Vi ved, at børn og unge bliver hurtigere afhængige af den skadelige nikotin. Alligevel bruger mere end 30 % af vores børn og unge tobaks- og nikotinprodukter. Vi har et alvorligt problem, vi skal have løst,” siger Magnus Heunicke i pressemeddelelsen.

Ifølge erhvervsminister Simon Kollerup er man allerede er i fuld gang med arbejdet med at forhindre salget af de ulovlige nikotinprodukter.”Vi skal passe godt på vores børn og unge. Men der er desværre ved at sprede sig en farlig dille med engangs-e-cigaretter, også kaldet ‘puff bars’, der ligner slik og smager af frugt, men som er fyldt med nikotin. Det er vi fra regeringens side meget opmærksomme på, for det er slet og ret ulovligt. Derfor udfører Sikkerhedsstyrelsen også et stort arbejde med at finde frem til dem, der sælger ulovlige e-cigaretter,” siger Simon Kollerup i den samme pressemeddelelse.

Siden 1. april er der i følge ministeren blevet lukket 142 profiler på de sociale medier, der har været benyttet til salg af ulovlige nikotinprodukter. Formålet med den nye task-force er at give myndighederne mulighed for at føre en mere effektiv kontrol, der kan forhindre, at børn og unge bliver afhængige af tobaks- og nikotinprodukter.Task-forcen vil blive sammensat på tværs af ministerier med blandt andre repræsentanter fra Sikkerhedsstyrelsen og Forbrugerombudsmanden.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Per Draker

Per Draker

Ansvarshavende redaktør/Journalist på Newstimes.dk