Putins styrker narret af ukrainsk offensiv

Foto: Shutterstock.

Ukrainske styrker gør i disse dage store fremskridt i den nordøstlige del af Ukraine, og ifølge mange rapporter er de russiske styrker på kraftigt tilbagetog.

 
Successen på slagmarken skyldes ifølge The Guardian ikke mindst, at Ukraine har været i gang med en større offensiv i den sydlige del af landet. Denne aktivitet har distraheret Putin og Rusland fra, hvad der skete i nord og dermed givet ukrainerne mulighed for at slå til i nordøst.

I de sidste to uger har ukrainske styrker således indtaget flere mindre landsbyer. i den sydlige del.

Aktionen har tvunget Rusland til at flytte udstyr og mandskab til den sydlige front, blandt andet væk fra Kharkiv-regionen. Det oplyser Taras Berezovets, som er tidligere national sikkerhedsrådgiver og nuværende pressechef for dele af de Ukraines specialstyrker.

– Imens fik vores styrker i Kharkiv de bedste og stærkeste våben – mest amerikanske, siger Berezovets.

Over for flere medier bekræfter talsmanden for det ukrainske forsvar, Igor Konashenkov, at de ukrainske styrker har haft succes med en tredages operation i det nordlige Ukraine.

Strategisk by generobret

Det er ifølge Ukraine lykkedes at generobre mere end en tredjedel af Kharkiv-regionen, og lørdag kunne man bekendtgøre, at den strategisk vigtige by Kupiansk var tilbage under ukrainsk kontrol

Kupiansk er vigtig, fordi flere jernbanestrækninger går til og fra byen. De er blevet anvendt af Rusland til at bringe forsyninger frem til fronten, men disse forsynlingslinjer er nu blevet afskåret

Tilbagetrækningen af store russiske styrker bekræftes af russiske statsmedier. Ifølge The Guardian forsøger Moskva nu at sende kolonner af millitære forstærkninger til Kharkiv-regionen.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Per Draker

Per Draker

Ansvarshavende redaktør/Journalist på Newstimes.dk