Putin og Xi forventes at deltage i G20-topmøde

Vladimir Putin. Foto: Shutterstock.

Joko Widodo forbereder sig på det første møde mellem en russisk præsident og en vestlig leder siden starten på Ukraine-krigen.

 

Indonesiens præsident Joko Widodo har afsløret, at Ruslands præsident Vladimir Putin og Kinas præsident Xi Jinping vil deltage i G20-topmødet på Bali til november.

I et interview med Bloomberg offentliggjort fredag ​​sagde den indonesiske præsident, bedre kendt som Jokowi: “Xi Jinping kommer. Han sagde, at Putin også kommer.”

I tråd med Indonesiens tradition for alliancefrihed har Jokowi forsøgt at forblive neutral på trods af Putins brutale krig mod Ukraine, og han var den første asiatiske leder til at besøge Kiev og Moskva.

Xi og Putins deltagelse i topmødet i november forventes at bringe dem ansigt til ansigt med USA’s præsident Joe Biden og EU’s ledere for første gang siden krigen begyndte. Biden sagde i marts, at han mente, at Rusland skulle udelukkes fra G20.

På Indonesiens invitation forventes også den ukrainske præsident Volodymyr Zelensky at få mulighed for et møde med Putin.

Besøget vil være Xis første uden for det kinesiske fastland i næsten tre år, siden coronavirus-pandemien begyndte i Wuhan – bortset fra en kort tur til Hong Kong i juni.

Mens spændingerne er steget mellem Beijing og Washington efter USA’s Repræsentantskabspræsident Nancy Pelosi’s besøg i Taiwan, har kinesiske embedsmænd også sagt, at efter G20-topmøderne i november og Asien-Stillehavsområdet og Thailand forbereder præsident Xi sig på at mødes med Biden i Sydøstasien.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sara Nielsen

Sara Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk