Putin fjerner kampfly fra Krim

Foto: Shutterstock.

Vladimir Putin trækker nu alle russiske kampfly ud af Krim-halvøen. Det viser en hemmelig Nato-rapport ifølge Business Insider, der har set den pågældende rapport.

 

Tilbagetrækningen sker ifølge mediet i kølvandet på en række eksplosioner nær russiske millitærposter i området

Business Insider mener at vide, at Rusland allerede har flyttet  10 fly – nemlig seks SU-35S og fire MiG-31BM – ud, og ifølge rapporten, der er dateret 22. august, vil Putin fortsætte aktionen, indtil alle russiske fly er fjernet fra Krim.

“Rusland har fjernet 10 kampfly fra Krim til andre baser i Rusland – formodentligt for at undgå flere tab fra ukrainske angreb,” står der ifølge mediet i rapporten.

Ifølge den hemmelige Nato-rapport er der tale om en række angreb på Krim, som russerne mener er begået af ukrainske sabotører.

Ukraine har dog ikke officielt vedkendt sig ansvaret for disse angreb.

Nato-rapporten nævner også, at Rusland efter tilbagetrækningen af sine fly vil have sværere ved at bevare kontrollen i luftrummet.

Flyene har haft base på Belbek-lufthavnen nær Sevastopol på Krim, der er russernes primære lufthavn på halvøen, hvorfra man har leveret lulftstøtte over både Krim og det sydlige Ukraine. Uden de flyttede fly vil det ikke være muligt at kunne yde det samme niveau af luftstøtte.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Per Draker

Per Draker

Ansvarshavende redaktør/Journalist på Newstimes.dk