Putin beskylder USA for at forsøge at forlænge krigen i Ukraine

Vladimir Putin. Foto: Shutterstock.

Den russiske leder har sagt, at Washington “bruger det ukrainske folk som kanonføde” og har anklaget USA for at forsyne Kiev med våben.

 

Den russiske præsident, Vladimir Putin, har anklaget USA for at forlænge krigen i Ukraine og hævder, at Washington forsøger at bevare sit globale hegemoni.

“Situationen i Ukraine viser, at USA forsøger at forsinke konflikten,” sagde den russiske præsident ved åbningsceremonien for en sikkerhedskonference i Moskva tirsdag.

Washington “bruger det ukrainske folk som kanonføde,” sagde han og anklagede USA for at forsyne Kiev med våben.

“De har brug for konflikt for at bevare overherredømmet,” sagde han. Rusland invaderede Ukraine i februar og forventede minimal militær modstand. Man håbede på en lynhurtig magtovertagelse, der ville vælte regeringen i Kiev.

Men efter at have undladt at erobre hovedstaden, fokuserede russiske styrker i stedet på den østlige Donbass-region. Hvad Kreml troede var en hurtig sejr, blev til en langvarig krig takket være våbenforsendelser fra Vesten til Ukraine.

USA har ydet svimlende 50 milliarder dollars (365 mia. danske kroner) i bistand til Ukraine siden februar, da Ukraine ihærdigt støttede Kiev efter den russiske aggression.

Det lange rækkevidde og præcisionsartilleri er en del af den amerikanske militærhjælp på 9 milliarder dollar (65 mia. danske kroner), der har gjort det muligt for Ukraine at angribe russiske forsyningsfaciliteter dybt inde i Moskva-kontrollerede områder.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sara Nielsen

Sara Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk