Putin beordrer større genopbygning af sine tropper

Foto: Shutterstock.

Den russiske præsident, Vladimir Putin, beordrede torsdag en større opbygning af sit lands væbnede styrker for at genopbygge den hær, der led store ofre i seks måneders blodig krig, og som nu forbereder sig på et langt og opslidende slag i Ukraine.

 

Tiltaget til at øge antallet af tropper til 137.000 ved årets udgang, eller en stigning på 13 % til 1,15 millioner, kommer midt i bemærkelsesværdige fremskridt i Ukraine.

Putins ordre specificerer ikke, om udvidelsen vil blive opnået ved at udvide de eksisterende tropper, rekruttere flere frivillige eller begge dele. Midt i bekymringer om mulige indenrigspolitiske tilbageslag fra udvidet værnepligt fra Kreml, forudsagde den en større afhængighed af frivillige.

– Dødstallet fra et russisk missilangreb på en jernbanestation og de omkringliggende områder på Ukraines uafhængighedsdag er steget til 25, siger ukrainske embedsmænd. Rusland siger, at det angreb et militært mål og hævder, at man dræbte mere end 200 ukrainske reservister i onsdagens angreb.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sara Nielsen

Sara Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk