Putin beordrer russisk militær til at øge sine styrker

Foto: Shutterstock.

Den russiske leders ordre øger antallet af soldater i landets væbnede styrker med 137.000.

 

Efter ordre fra præsident Putin vil antallet af kampmandskab i den russiske hær stige med omkring 10% til hans 1,15 mio. Dette bringer hæren i alt op på hans 2,04 mio.

En kopi af ordren, der blev offentliggjort på den russiske regerings hjemmeside, siger, den 1. april, januar 2023. Den blev offentliggjort online og rapporteret af russiske statsmedier, men gav ikke umiddelbart en årsag til det øgede antal tropper.

Den beordrer også den russiske regering til at sikre finansiering til stigningen fra det føderale budget. En tidligere sådan ordre, underskrevet af Putin i 2017, øgede antallet af mandskab til 1,9 millioner, hvoraf 1,01 millioner var kamppersonel.

I de seneste uger er verdens opmærksomhed vendt mod et atomkraftværk i syd, hvor kampe har skabt frygt for mulige katastrofer – Ukraine sagde torsdag, at et russisk-ejet kraftværk ville ramme landets elnet.

I onsdags var det seks måneder siden, at Putins hær indledte en fuldskala invasion af nabolandet. Jubilæet falder sammen med Ukraines uafhængighedsdag, hvilket giver advarsler om, at Rusland kan gribe chancen til at optrappe sin offensiv.

Disse bekymringer gik i opfyldelse, da Kiev sagde, at mindst 25 mennesker blev dræbt i et russisk missilangreb på en togstation i centrum af Chaplin.

Moskva bekræftede angrebet, men kunne ikke bekræfte civile ofre. Det sagde, at mere end 200 ukrainske soldater og militært udstyr blev ødelagt i angreb torsdag på vej til Donbass. Rusland har ikke offentliggjort et nyligt skøn over, hvor mange tropper, der er blevet dræbt eller såret i Ukraine.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sara Nielsen

Sara Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk