Pelosis Taiwan-rejse kan udløse 3. Verdenskrig

Pelosi. Shutterstock.

Bag ryggen på den amerikanske offentlighed forbereder det amerikanske militær en provokation mod Kina med det formål at anstifte en konflikt, der kan føre til en verdenskrig i fuld skala mellem verdens to største økonomier.

 

Denne provokation kommer i form af en planlagt rejse til Taiwan af parlamentsformand Nancy Pelosi. Den tredjehøjest rangerende person i den amerikanske regering.

På trods af den amerikanske præsident Joe Bidens offentligt erklærede bekymringer over rejsens provokerende karakter, rapporterede New York Times – journalisten David Sanger, en uofficiel talsmand for det amerikanske militær/efterretningsapparat, tirsdag, at “amerikanske embedsmænd sagde, at planlægningen af ​​fru Pelosis rejse bevægede sig. fremad.”

Efter alt at dømme vil den ældre bedstemor på ni engang i næste måned spænde sig fast i et C-130 fragtfly, muligvis ledsaget af en eskorte af F-35 jagerfly og støttet af amerikanske hangarskibe og friste skæbnen ved at lande på Taiwan midt i advarsler fra kinesiske militærofficerer om, at de vil “stoppe” hende i at komme ind i landet.

Dette niveau af hensynsløshed er et vidnesbyrd om den dybe krise og desorientering i det amerikanske politiske etablissement, som desperat slår ud i alle retninger i lyset af en vanskelig social, økonomisk og politisk krise.

Udsendelsen af Pelosi

Udsendelsen af ​​Pelosi, den højest rangerende amerikanske embedsmand til at besøge øen i et kvart århundrede har til formål yderligere at underminere ét-Kina-politikken, som systematisk er blevet afviklet af Trump- og Biden-administrationerne, som har opmuntret taiwansk separatisme, da de har proppet øen til randen med våben. Nu, provokerende anerkender Washington offentligt et stigende antal amerikansk militærpersonel på Taiwan.

I oktober 2021 rapporterede Wall Street Journal, at amerikanske tropper er stationeret på Taiwan, og i december fordoblede USA antallet af tropper stationeret på øen. I marts samme år rapporterede Nikkei, at USA var i diskussion om at stationere offensive missiler, der ville have overtrådt INF-traktaten om Taiwan.

Den 5. maj 2022 fjernede det amerikanske udenrigsministerium ordlyden på sin officielle hjemmeside, der siger, at “USA støtter ikke Taiwans uafhængighed” og “anerkender den kinesiske holdning, at der kun er ét. Kina, og Taiwan er en del af Kina.”

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sara Nielsen

Sara Nielsen

Journalist ved Newstimes.dk