Oversvømmelser i Pakistan: Dødstallet stiger

Foto: Shutterstock.

Myndighederne forsøger at nå ud til fjerntliggende landsbyer i den nordlige del af den bjergrige region.

 

Dødstallet fra Pakistans monsunoversvømmelser er nået op på 1.061 siden juni, sagde National Disaster Management Agency mandag, med yderligere 28 døde inden for de seneste 24 timer.

En nødhjælpsaktion fandt sted i mandags, og international hjælp er begyndt at komme ind.

En AFP-rapport sagde, at de endelige omkostninger kunne blive højere, da oversvømmede floder fejede veje og broer væk og skar hundredvis af landsbyer i den nordlige bjergrige region fra hinanden.

Myndighederne forsøgte stadig at nå blokerede landsbyer i bjergrige områder, da oversvømmelsesramte sydlige Sindh-provins. I søndags forberedte de sig på nye oversvømmelser i oversvømmede floder i nord.

Oversvømmelser forventes at nå Sindh-provinsen i løbet af de næste par dage, hvilket vil skabe mange flere alvorlige problemer for de millioner, der allerede er ramt af oversvømmelserne.

“Lige nu er Indus oversvømmet,” siger Suckle, en gigantisk kolonitidsstruktur, der regulerer strømmen af ​​floden og leder vandet ind i et stort system af kanaler.

Pakistan har brug for økonomisk hjælp til at håndtere oversvømmelserne, sagde udenrigsminister Bilawal Bhutto Zardari til Reuters søndag.

Han ønskede, at finansielle institutioner som IMF skulle tage de økonomiske konsekvenser i betragtning.

“Jeg har aldrig set ødelæggelse i denne målestok. Jeg har meget svært ved at sætte ord på… Jeg er overvældet,” sagde Bhutto Zardari. Han tilføjede, at mange afgrøder, der gav en stor del af befolkningens levebrød, er blevet udslettet.

“Det er klart, at dette vil påvirke den generelle økonomiske situation,” sagde Bhutto Zardari.

Det sydasiatiske land var allerede inden oversvømmelserne i en økonomisk krise med høj inflation, en svag valuta og et betalingsbalanceunderskud.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Jonas Hansen

Jonas Hansen

Sportsjournalist ved Newstimes.dk